Los Angeles

Los Angeles (LA) er en amerikansk storby sør i delstaten California. Med cirka 4 millioner innbyggere er Los Angeles Californias største by, og den nest største byen i USA etter New York. 

Los Angeles er kjent som en storprodusent av populærkultur. Derfor trekker byen en stor andel av ambisiøse skuespillere, musikere, regissører og andre kunstneriske sjeler, i tillegg til strømmen med turister på jakt etter ikoniske severdigheter som Hollywood-skiltet og Hollywood Walk of Fame.

Downtown Los Angeles
Via Rodeo, Beverly Hills
Venice Beach
Hollywood
  • Downtown Los Angeles
  • Via Rodeo, Beverly Hills
  • Venice Beach
  • Hollywood

Mer enn film

Det finnes en mengde interessante opplevelser i byen – kunstneriske, vitenskapelige, musikalske og historiske. Griffith Observatorium med vakker utsikt og teleskoper for stjernekikking er ett eksempel. Men siden Los Angeles er sentrum for den amerikanske filmindustrien, er mange av byens attraksjoner relatert til populærkultur. (Se mer om attraksjoner i Los Angeles på siden Attraksjoner i Los Angeles.)

Soldager i Los Angeles

Los Angeles har et behagelig middelhavsklima, med gjennomsnittlig 325 soldager i året! Det er stort sett bare nedbør om vinteren, som er mild. Byen regnes derfor som en helårsdestinasjon.

Kjappe fakta om Los Angeles

Areal: 1290 kvadratmeter
Delstat: California
Fylke: Los Angeles County
Land: USA
Innbyggere kalles: Angeleno
Høyeste punkt: Sister Elsie Peak (ca. 1500 meter)

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: