Underkategorier

 

Bydeler i Los Angeles

Los Angeles består av over 80 distrikter og nabolag. Byen deles hovedsakelig inn i de 8 nabolagene som er omtalt nedenfor.

For informasjon om shoppingmuligheter i de forskjellige bydelene, klikk her. Du kan også lese mer om turistattraksjoner.

Downtown

Downtown er den sentrale bydelen i Los Angeles, med imponerende skyskrapere og historiske bygg om hverandre, brede bilveier, underholdnings- og kjøpesentre, og et natteliv som har blomstret opp igjen etter 90-tallet. Les mer om Downtown.

Eastside

Eastside er et trendy område nord for Downtown som omfatter Boyle Heights, El Sereno og Lincoln Heights. En stor andel av innbyggerne er av latinamerikansk opprinnelse.

Harbor Area

Harbor Area ligger sør i byen, og er hovedsakelig et industrielt havneområde. Herfra kan man ta cruise, eller båt til Catalina Island, og det finnes en rekke maritime krigsmuseer i området.

Hollywood

Hollywood

Hollywood er kjent som sentrum for den amerikanske filmindustrien. Distriktet er spekket med populærkulturelle attraksjoner, som berømte filmstudioer og gater (med muligheter for eksklusiv shopping), Hollywood-skiltet, Madame Tussaud’s og turer som viser kjendisenes hjem. Les mer om Hollywood.

San Fernando Valley

San Fernando Valley ligger nordvest for Hollywood. Geografisk tilhører 2/3 av området byen Los Angeles, resten tilhører Los Angeles County. Her finnes Universal Studios Hollywood, en haug med kjøpesentre, småforretninger og butikker med merkevarer, restauranter i alle kategorier, og underholdningsmuligheter i fleng. Det luksuriøse nabolaget Beverly Hills ligger også her.

South Los Angeles

South Los Angeles har lenge hatt et rykte for gjengvold og kriminalitet, som har minket betraktelig frem til i dag. Bydelen huser flere severdigheter, som Lincoln Theater, Watts Towers og Second Baptist Church, hvor Martin Luther King, Malcolm X og andre holdt taler.

Westside

Westside ligger vest for Downtown. Det er en svært eksklusiv bydel med luksuriøse butikker og restauranter, i tillegg til anerkjente kulturattraksjoner som Getty Center og Los Angeles County Museum of Art. De omfattende shoppingmulighetene inkluderer lange shoppinggater med småforretninger og motebutikker, populære kjøpesentre og et stort marked.

Wilshire

Wilshire huser blant annet den historiske arkitekturen til Miracle Mile District, grønnsaksmarkeder og handleområder, Los Angeles County kunstmuseum og CBS Television City.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: